Jobs sikrede sit eftermæle

Artikler på Appleinfo kan være baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen kan være betalt. Er der links i artiklen, er de derfor af kommerciel karakter

Steve Jobs der døde forleden vil sent (hvis nogensinde) blive glemt. Naturligvis på grund af hans mange bedrifter mens han var i live, men i særdeleshed også på grund af de forberedelser han havde gjort sig inden.

Steve Jobs vidste naturligvis i lang tid, at han ikke kunne være Apple’s øverste chef for evigt, og derfor tog han ogsp visse forholdsregler og lavede et grundigt forarbejde for at sikre, at Apple blev drevet videre så kompetent som overhovedet muligt.

Blandt andet oprettede han et projekt internt i Apple, der gik under navnet “Apple University”, hvis formål blandt andet var at det også i fremtiden var yderst kompetente folk der sad ved roret i verdens mest værdifulde selskab.

En af de første Steve Jobs hyrede til Apple University var den daværende dekan på Yale School of Management Joel Podolny, han skulle stå for at finde mennesker, blandt andre tidligere Harvard professorer til at stå for at uddanne folkene på Apple til at klare sig når han ikke længere skulle stå i spidsen.

Podolny fik hurtigt en betydningsfuld plads på Apple, hvor han fik en kontor mellem Steve Jobs og Tim Cook, der som bekendt endte med at tage over efter Jobs.

Det var da heller ikke først gang at Jobs indførte en sådan ordning. Han gjorde nemlig eksempelvis noget lignende med Pixar, som han købte i firserne og endte med at sælge for mere end 7 milliarder dollars til Disney for godt 5 år siden.

 

 

 

Skriv en kommentar til indlæget

*