Pentagon stoler ikke på Apple

Artikler på Appleinfo kan være baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen kan være betalt. Er der links i artiklen, er de derfor af kommerciel karakter

I mange år har Pentagon og dermed The Department of Defense i USA brugt BlackBerry modellerne fra Research in Motion, da de har haft stor tiltro til den sikkerhed som de har.

Det er dog heller ikke nogen hemmelighed, at det er gået gevaldigt ned af bakke for BlackBerry, der ikke har kunne følge med konkurrenterne fra Apple og iOS der har overhalet dem i popularitet, brugervenlighed osv.

Derfor har The Department of Defense også planer om at droppe BlackBerry og i stedet benytte Android enheder, og muligvis også Apple’s populære iPhone og iPad, men indtil videre har Pentagon altså ikke godkendt Apple.

Ikke overraskende er der en lang række sikkerhedsprocedure man skal igennem hvis man vil være leverandør til Departmant of Defense og dermed mere eller mindre indirekte til den amerikanske hær, og indtil videre har de altså kun godkendt Android. Det er dog langt fra alle Android modeller der er godkendt. Eksempelvis skal den være udstyret med den version der hedder Android 2.2, og der må ikke være Android Market.

Pentagon er i øjeblikket i gang med at teste både iPhone og iPad, men det er altså ikke blevet til en godkendelse endnu. Angiveligt er det blandt andet det faktum, at Apple kan holde øje med hvor brugerne befinder sig, som Pentagon er alt andet end begejstret for.

Der er langt over en million ansatte i Department of Defense, for slet ikke at tale om den enorme maskine som forsvaret i USA er. Derfor kunne man godt forestille sig, at Apple meget godt kunne tænke sig at blive godkendt. Men om de vil ændre noget for det, det er nok mere tvivlsomt.

Skriv en kommentar til indlæget

*