Så blev iOS 6 præsenteret

Artikler på Appleinfo kan være baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen kan være betalt. Er der links i artiklen, er de derfor af kommerciel karakter

Der er nok ikke den store tvivl om, at det der var flest, der var kommet for at høre om til introtalen ved Worldwide Developers Conference, var det kommende mobile styresystem iOS 6.

Der er millioner og atter af millioner af iPhone og iPad ejere verden over, og derfor kommer den nye version til at have en effekt på helt utrolig mange mennesker, og derfor var opmærksomheden også specielt stor omkring lige netop dette.

Det var dog ikke fordi Apple, kom med de helt store overraskende nyheder. Det meste var nemlig sluppet mere eller mindre ud på forhånd, det var derfor mest en bekræftelse på de mange rygter, der har været op til præsentationen.

Blandt nyhederne i det kommende system er blandt andet, at den personlige stemmestyrede assistent Siri helt som ventet, nu også vil kunne bruges til iPad, og ikke længere være forbeholdt for iPhone 4S ejerne.

Facebook integration

En af de nye ting som har været rygtet på vej, er en langt dybere integration med verdens største sociale netværk, og det bliver der bestemt også tale om i den nye version. Facebook kommer nemlig til at spille en meget større rolle end det hidtil har været tilfældet.

Blandt andet kommer der “like/synes godt om” knapper i både iTunes og App store, så musik, film, applikationer og programmer hurtigere kan blive spredt på det sociale netværk med tæt på en milliard brugere.

Lidt i forbindelse med Facebook, bliver det i den nye version og meget lettere at dele billeder, men dette behøver dog ikke ske via Facebook. Via Shared Photo Streams kan man nemlig meget lettere dele sit foto indhold med andre Apple brugere verden over.

Det kan også være at den nye Facebook integration kan hjælpe Facebook’s aktie, der har haft en hård start på aktiemarkedet, og hvor tiltroen til det sociale netværk har været dalende over en længere periode.


Børnevenlig

Der er flere og flere børn, der får en iPad at lege med, eller som sidder og leger med forældrenes. Og det kan være, at disse har indhold de ikke mener deres børn skal se, eller ting der for alt i verden ikke må slettes. Disse kommer Apple til hjælp i det nye iOS 6.

Der kommer nemlig til at være en funktion ved navn Guided Acces, der sørger for, at ejeren af enheden kun giver adgang til én bestemt applikation, således at junior kun kan spille Angry Birds og ikke overfører penge via netbank og lign.

 

Kommer til efteråret

Der er givetvis mange flere funktioner, og der er meget mere der vil blive præsenteret når lanceringen nærmer dig. Indtil videre er der ikke sat nogen dato på hvornår det kommer til at ske, blot at det bliver til efteråret.

Og hvis man har en iPhone, iPad eller iPod Touch bliver det naturligvis som altid ganske gratis at opdatere den mobile version modsat desktop versionen af styresystemerne.

 

Skriv en kommentar til indlæget

*