Samsung og Google går sammen mod Apple

Artikler på Appleinfo kan være baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen kan være betalt. Er der links i artiklen, er de derfor af kommerciel karakter

Apple har ofte travlt med at sagsøge konkurrenter, som de mener er på kant med loven, når det kommer til at benytte deres design eller teknologi. Men de andre konkurrenter er bestemt heller ikke blege for at sagsøge Apple.

Faktisk kan man lige nu sige, at konkurrenterne står i kø. Sydkoreanske Samsung og amerikanske Google har nemlig slået sig sammen og har lagt sag an mod Apple med et krav, der kan få mildest talt voldsom økonomiske betydning, hvis de to skulle gå hen og få rettens medhold i deres anklager.

Det vides ikke helt præcist hvad denne sag drejer sig om, men Google og Samsung mener at Apple har haft enorme fordele ved at benytte noget teknologi, som Samsung og Google er ophavsmænd til. Og de to kræver altså, at Apple fremover skal betale 2,4% af udsalgsprisen af deres iPhone og iPad til Samsung og Google for brugen af denne teknologi.

Dette tal kan naturligvis gå hen og blive astronomisk, da Apple alene af iPhones har omsat for 150 milliarder dollars over de sidste 5 år. Der kan med andre ord gå hen og blive tale om mange milliarder kroner Apple skal af med. Det er dog som altid langt fra sikkert, at retten er af den helt samme opfattelse som Samsung og Google. I hvert fald ender sagerne sjældent med det beløb eller procentdel som sagsøgeren kræver.

Samtidig har Apple som bekendt også en sag kørende mod Samsung, som de mener bryder Apple’s rettigheder, ved at ligne deres iPad lige lovlig meget, en sag som de har kørt i flere lande, og som de også vinder på fra tid til anden.

Skriv en kommentar til indlæget

*