Velgørende Apple

Artikler på Appleinfo kan være baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen kan være betalt. Er der links i artiklen, er de derfor af kommerciel karakter

Det er sjovt at være Apple. Hver dag omsætter de for mange hundrede millioner, der bliver tjent milliarder af dollars og hvert eneste år præsenterer de det ene rekordoverskud efter det andet. Det er dog langt fra alle, der har det lige så godt som Apple, og der er hungersnød og fattigdom i store dele af verden. Det vil Apple dog nu være med til at gøre noget ved.

Med den nye chef Tim Cook i spidsen, har de nemlig igangsat en stor intern kampagne, som de har valgt at kalde for “charity matching program”. I alt sin enkelthed går tiltaget ud på at fuldtidsansatte hos Apple har muligheden for at donere et beløb til velgørenhed (op til 10.000 dollars), Apple vil så matche dette beløb 1:1. Så hvis en medarbejder vælger at donere 1000 dollars, så bliver beløbet 2000 når Apple har matchet donationen.

Indtil videre gælder dette kun for ansatte i USA, men der er planer om at udvide det til alle deres ansatte på verdensplan. Og med tæt på 50.000 ansatte globalt, kan dette meget let gå hen og blive en stor magtfaktor inden for velgørende arbejde, hvis ellers de ansatte føler sig i et gavmildt hjørne.

Noget af det der er interessant er, at de ansatte selv kan vælge hvilken organisation de vil støtte. Så længe det er en såkaldt 501 Organisation, hvilket dækker over langt de fleste non-profit velgørenhedsorganisationer. De ansatte kan med andre ord støtte der hvor de vil.

Tiltaget er naturligvis prisværdigt, men alligevel er der kommet lidt kritik af Cook for at igangsætte dette så hurtigt efter den tidligere chefs afgang. Steve Jobs, har altid doneret utrolig mange penge til forskellige velgørende projekter, men det har altid været som privatperson, og ikke med Apple som afsender. Med dette tiltag er der derfor nogen der mener, at Cook har lavet sin første handling, som Jobs aldrig ville have gjort.

Måske er det Tim Cook, der med tiltaget forsøger at komme ud af skyggen fra Jobs. Og så længe det kommer mange til gode, er det svært ikke at være fortaler for det.

 

 

 

 

2 Comments

  • Steve Jobs, har altid doneret utrolig mange penge til forskellige velgørende projekter, men det har altid været som privatperson, og ikke med Apple som afsender.

    Har du en kilde på dette?

  • At han har doneret mange penge som privatperson?

Skriv en kommentar til indlæget

*