5 tricks på iPhone tastaturet du bør kende

Artikler på Appleinfo kan være baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen kan være betalt. Er der links i artiklen, er de derfor af kommerciel karakter

Et af de helt store sats iPhone gjorde var at fjerne det fysiske tastatur og i stedet gøre det til et fuldt touch tastatur. Mange iPhone brugere havde i starten svært ved at anvende tastaturet, da det jo var en helt ”ny” opfindelse – og ja, der findes mange små finter og tricks. Vi har listet 6 af dem her.

1 ) Tilføj et Internationalt tastatur Hvis du har venner eller kollegaer ”overseas”, kan du tilføje et tastatur, som gør det nemmere for dig at kommunikerer med dem på skrift. iPhone tilbyder at du nemt og hurtigt kan skifte mellem dine tastaturer/keyboards, så de er tilpasset det sprog du ønsker at kommunikerer med. For at komme i gang gå til ”indstillinger -> Tastatur -> Internationale Tastaturer – > tilføj nyt tastatur og så vælge du det tastatur du mener passer til kommunikationen. Når du har gjort det kan du hurtigt skifte mellem tastaturet på det lille globus Ikon nederst i venstre hjørne når du er inde og skrive en besked/mail.

2) Tilføj et specielt symbol Har du oplevet at alle symboler ikke er at finde på dit tastatur når du skriver sms’er eller mails? Svaret er nok, JA! Meget hurtigt og nemt kan du ved at holde et bogstav/symbol nede, få listet en masse andre bogstaver/symboler. Herefter flytter du bare fingeren over på det symbol du ønsker. Nemt og hurtigt

3) En hurtig metode til at starte en ny sætning Det her et faktisk et ret populært trick selvom mange af os ikke kender det. Vi har skrevet om det her på appleinfo.dk før, men vi gentager gerne for Prins Knud. Når du er ved at skrive en sms/mail, kan du starte en ny sætning ved at dobbeltklikke på mellemrums tasten. Det gør at din iPhone automatisk sætter et . efterfulgt af mellemrum. Hvis ikke det virker er det måske fordi du i indstillinger lige skal ind i generelt -> Tastatur – > Genveje < – – sæt det til ”til”.

4) Indsæt hurtigt .com / .eu / .org / .dk Når du i Safari er ved at skrive din URL kan du hurtigt sætte .dk eller andre bag din URL streg blot ved at holde .com tasten nede. Så vil du få en vifte af .dk/com/eu osv. at vælge mellem. Det er en meget hurtigere metode end og skulle skrive det selv. For at få .dk på listen skal du blot gå ind i indstillinger og sætte dit tastatur til Dansk. Det samme med andre sporg og URL endelser.

5) Fortryd indtastning hurtigt ! Din iPhone er mere intelligent end du lige regner med, især iPhone 5 hvis vi skal være mere specifikke. Hvis du har skrevet en besked, som du fortryder teksten i kan du i stedet for at holde slette knappen nede og slette ord for ord, slette det hele ved blot at ”ryste din iPhone mod venstre og tilbage”. Du vil herefter få en valgmulighed :” Fortryd indtastning”

Skriv en kommentar til indlæget

*