Sådan får du Apple CarPlay i bilen

Artikler på Appleinfo kan være baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen kan være betalt. Er der links i artiklen, er de derfor af kommerciel karakter

Apple lancerede deres CarPlay tilbage i marts 2014, og det er altså mere end 5 år siden, at det første gang så dages lys. Det er dog først inden for de seneste år, at Apple CarPlay virkelig er blevet udbredt. Flere og flere biler leveres med CarPlay eller det kan vælges med som ekstraudstyr. Hvor meget dette koster afhænger naturligvis af mærke og model på bilen. Selv i mange minibiler er det dog mere eller mindre standardudstyr.

Hvad er Apple CarPlay?

Det der gør Apple CarPlay smart for os iPhone ejere, er at dine telefon bliver en integreret del af bilen, så snart du sætter den til. Du kan altså ikke bare bruge den til at lytte musik, eller som navigation. Du har adgang til telefonopkald, sms, podcasts, osv osv, og du kan betjene det hele via rattet eller touchskærm. (Husk du ikke må betjene disse ting, imens du kører). I de fleste tilfælde tilsluttes det via bluetooth, så du slipper for at skulle tænke på ledninger osv, men i lidt ældre modeller er det via lightning kabel.

Sådan får du Apple CarPlay

Hvis du ikke lige står overfor at skulle købe en bil, men gerne vil have Apple CarPlay i din bil alligevel, er der naturligvis mulighed for dette på andre måder. Der er stor forskel på hvor meget det koster at få installeret Apple CarPlay, men typisk ligger prisen på systemet på mellem 4 og 8.000 kroner. Hvilket igen afhænger meget af, hvilken bil du har, og om der er en touchskærm der er kompatibel med det. Du kan læse mere om Apple CarPlay her. 

Hvis man har lidt teknisk snilde, kan man godt selv installere systemet, men ellers tilbyder de fleste steder, der sælger det, også at installere det for dig. På den måde slipper man for problemer, de kan være med det.

Nyt liv til bilen

Som Apple fan, er det at få Apple CarPlay i bilen, næsten som at få en ny bil, da det åbner en verden af muligheder. Jo mere, man kan koble sammen med sin iPhone, jo lettere bliver livet – og sådan er det bare 🙂

 

Skriv en kommentar til indlæget

*