Apple overgik Exxon

Artikler på Appleinfo kan være baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen kan være betalt. Er der links i artiklen, er de derfor af kommerciel karakter

I mange år har Energiselskabet Exxon været Amerikas og verdens største virksomhed målt i aktieværdi. I mange år har Apple dog også været voldsomt stigende, efter de gang på gang har præsenteret regnskaber med milliardomsætninger og ikke mindst milliardoverskud.

Faktisk er det gået så godt, at Apple for en kort stund var placeret øverst på tronen over de største virksomheder i verden, hvis man udelukkende ser på deres børsværdi.

Deres aktieværdi var nemlig for en kort stund på 341,5 milliarder dollars, hvilket er et mulehår mere end Exxon der har en værdi på 341,4 milliarder dollars.

Det var dog på lånt tid for denne gang, inden aktiemarkedet lukkede var pladserne nemlig som de plejer at være, nemlig med Exxon øverst over Apple lige under.

Meget tyder dog på, at Apple inden for en meget overskuelig fremtid vil overhale Exxon, og dermed kan en ny æra begynde i den amerikanske finansielle topelite.

Når det kommer til omsætning er Apple dog stadig den lille, Exxon omsætter nemlig for mere end fire gange så meget som Apple, men som bekendt er en omsætning ikke mere værd uden et tilsvareden stort overskud.

Apples aktier bliver nemlig ved med at stige, mens Exxon har større udsving, og forventes at tabe en smule terræn over for den stærke æbleaktie.

Skriv en kommentar til indlæget

*