Gigantisk bonus til Tim Cook

Artikler på Appleinfo kan være baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen kan være betalt. Er der links i artiklen, er de derfor af kommerciel karakter

Som bekendt blev det den tidligere økonomichef Tim Cook, der overtog roret i Apple efter Steve Jobs trak sig fra posten tidligere på måneden. Cook har gennem de sidste par år generelt været den daglige chef på grund af Jobs’ megen fravær.

Udnævnelsen af Cook som ny chef, kom derfor heller ikke bag på særlig mange, da det var det helt åbenlyse valg.

Tim Cook bliver dermed chef for verdens mest værdifulde brand, og den slags kan naturligvis også mærkes i lønningsposen. Således bliver han betalt omkring 58 millioner dollars om året i lån for at sidde i chefstolen.

Det svarer til ca. 320 millioner kroner om året, eller en månedsløn på 26 millioner kroner lige godt en million kroner hver eneste dag.

Det er dog ikke den eneste gulerod der for Cook. Han kan nemlig også se frem til en ganske betragtelig bonus såfremt han vælger at blive siddende på posten i 10 år, altså frem til 2021.

Hvis han gør dette vil han nemlig få ikke mindre end 1 million aktier i selskabet, hvilket i skrivende stund har en værdi på 328 millioner dollars hvilket et tæt på 2 milliarder kroner.

Han vil få halvdelen af aktierne om fem år i 2016 og resten falder altså i 2021, såfremt han stadig sidder på posten til den tid. Det svarer altså alt i alt til en løn på godt en halv milliard hvert år.

 

Skriv en kommentar til indlæget

*