Installer en ekstra harddisk i din Macbook

Artikler på Appleinfo kan være baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen kan være betalt. Er der links i artiklen, er de derfor af kommerciel karakter

Kniber det med pladsen på din Macbook Pro og bruger du sjældent dit DVD drev? Så bør du se nærmere på Optibay fra MCE Tech. Optibay er en holder til Macbook Pro som indsættes i stedet for dit DVD drev og dermed tillader at du har to harddiske installeret på samme tid.Med i pakken følger en boks til dit DVD drev, så du kan genbruge dette blot som et eksternt drev, en lækker detalje der gør MCE Optibay til klart det bedste kit på markedet.

Hvorfor have to harddiske i sin Macbook?

Der kan være mange grunde til at man ønsker at have flere harddiske i sin Macbook, nogle ønsker at have Windows installeret på en anden disk end ens primære andre har bare regulær pladsmangel. Det er især folket med de lynhurtige SSD diske der løber ind i problemer, da kapaciteten ikke er særligt stor medmindre man er interesseret i at ligge op imod 10.000 kr. for en 500 GB, hvilket stadig ikke er ligeså meget plads som man normalt har på en Macbook Pro (750 GB anno 2011).

Hvad finder man i MCE Optibay pakken?


MCE Optibay kommer i en lille neutral brun æske og man er derfor lidt skeptisk når man åbner den. Inden i finder man selve holderen til harddisken, nogle skruer, boksen til det eksterne DVD drev og en lille skruetrækker der passer til computeren. Du får altså alt med du skal bruge og flere indkøb er ikke nødvendigt.

Hvordan installerer man MCE Optibay?

Skruerne inde i selve din computer er meget små og du skal derfor være meget forsigtig med ikke at ødelægge gevindene. Der skal ikke mere end to fejlskru til førend skruen sidder fast. Undertegnede kom til at gøre dette og måtte bore skruen ud for at kunne afmontere holderen til DVD drevet.

Den lille skruetrækker der følger med er ikke særligt bred og det er derfor svært at holde ordentligt igen med den, det kan anbefales at man køber et multiskruesæt i stedet, med et større håndtag. Disse kan fås i de fleste Edb-butikker til omkring 100 danske kroner. Det er dog ikke nødvendigt, hvis du er forsigtig.

Lad os så komme i gang!

Det første du skal gøre er at skrue alle skruerne på bagsiden af din Macbook Pro ud, løft forsigtigt bagcoveret af og sørg for at skruerne ligger placeret ud fra de huller de er taget ud af så du nemt kan indsætte dem igen. Det er ikke ligegyldigt hvor skruerne igen skrues i.

Så er Macbooken åben!

Macbook Pro skilt ad

Find din ekstra interne harddisk frem og indsæt den nu i den medfølgende harddisk boks, som skal indsættes i computeren. Harddisken kan klikkes på plads i holderen. Bagefter skruer du skruer i bagsiden af holderen, så de får fat i harddisken på den anden side.

Du skal nu løsne dit eksisterende DVD drev (Superdrive) fra din computer, der sidder to små skruer på hver sin ende af drevet, disse skal afmonteres. Herefter skal du afmontere de to kabler som harddisken er forbundet til bundkortet med, disse løftes stille og roligt af. Du kan købe kabler til Mac hos – MacKabler.dk – danmarks billigste kabler.

Der er nu kun to-tre skruer tilbage, løsn dem fra drevet, så det sidder helt løst. Du skal nu trække drevet op i mod bagsiden for at få den ud af holderen der holder det på plads. Når du har fået drevet ud er det blot at indsætte harddiskholderen med din nye harddisk i.

Skru alle skruerne tilbage og sæt kabinet pladen på igen, fastmonter igen skruerne. Start din Macbook pro op igen og du vil nu se at du har fået en ekstra harddisk, hop ind i diskværktøjet og formater og partitioner din nye harddisk.

Hvad med mit Superdrive?

Indsæt dit Superdrive i den medfølgende DVD holder, drevet skal presses en smule og sidder først fast når du hører et klik. Du har nu et fuldt ud kompatibelt eksternt Apple DVD drev og to harddiske i din computer.

Eneste minus ved dette setup er at du på en Macbook Pro ikke kan boote fra et eksternt DVD drev, du kan altså ikke installere Windows eller andre operativsystemer på den gængse måde, men udelukkende igennem USB. Du kan dog bruge drevet til alle andre opgaver.

God fornøjelse!

2 Comments

  • Nice guide 🙂

    Kender du en forhandler af MCE Optibay her i danmark, eller evt. en troværdig en på E-bay?

    – casper

  • Hej Casper,

    Godt du fandt guiden brugbar. Der findes desværre ingen forhandlere i Danmark, så du må ty til udlandet. Jeg bestilte selv min direkte hos http://mcetech.com/. Den blev sendt med FedEx og blev opkrævet ekstra told, alt i alt løb det op i en 800 kr.

    Det er samme pris som de europæiske forhandlere har MCE optibay til. Der findes en i tyskland.

Skriv en kommentar til indlæget

*