Nyt batteri til Macbook, gratis

Artikler på Appleinfo kan være baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen kan være betalt. Er der links i artiklen, er de derfor af kommerciel karakter

Hvis din Mac book, Mac book pro købt i 2008/2009 mister batteri lynhurtigt skal du ikke bekymre dig, der er håb forude – og du er ikke alene om det! Apple har været i besiddelse af en stor mængde Sony litium-ion polymer batterier til deres bærbare produkter (Mac book & Mac book pro).


Hvis dit batteri burde holde 4 timer, men nu kun holder mindre end 2 timer er der nogle enkelte informationer, som kan hjælpe dig når du melder det til din Apple forhandler i DK.

Der er 3 ting vi er rigtig interesseret i og de er: Fuld lade kapacitet (mAh), Antal cycler brugt og batteristatus. Disse finder du ved at -> klikke på  I venstre hjørne af din skærm -> Om denne mac -> Flere oplysninger -> Hardware -> Strøm.

Et normalt batteri som er fuldt opladet har en lade kapacitet på 5200-5400 mAh, hvilket svare til over 4 timers levetid uden tilsluttet strømforsyning. Antal cycler brugt viser hvor mange gange den fulde kapacitet har været brugt og igen ladet op. Batteristatus fortæller dig lidt om dit batteris generelle helbred.

Husk på at Apple selv har publiceret at deres bærbare batterier er designet til at kunne holde på 80% af den originale lade kapacitet efter at man har brugt 300 cycler

Bare ved lidt matematiske gennemgange af denne information, burde en fuld lade kapacitet efter 300 cycler er brugt ligge mellem 4160 til 4320 mAh – og hvis dit batteri er ”defekt” burde det ligge under 3250 mAh efter 300 cycler er brugt.

Så når du nu endelig har investeret i markedets nok dyreste og bedste maskine på markedet burde du også kunne få en service derefter. Hvis du med disse informationer kontakter din Apple support linje og blot informerer dem om hvad Apple har gjort for andre utilfredse brugere af deres batterier – burde de tilse dig et nyt batteri uden beregning. Her kan du læse lidt tråde om andre Apple brugeres oplevelse samt brug af Apple support http://discussions.apple.com/thread.jspa?threadID=1227431&tstart=0 http://discussions.apple.com/thread.jspa?threadID=1300374&tstart=0 Held og lykke !

2 Comments

 • Hej Henrik,
  Jeg har forvildet søgt på internettet de sidste timer idet jeg i går oplevede at min macbook pludselig gik i sort (slukkede) da jeg skulle sætte strøm til den (jeg havde ca. 13-15% tilbage). Det har jeg aldrig oplevet før! Efterfølgende finder jeg så ud af at kapaciteten på batteriet nu er nede på 63% og dagen inden var den på 82% (jeg er oppe på 224 load cycles).
  Jeg tænker om det umiddelbart kan være dette som du refererer til i ovenstående artikel, da min macbook er købt i august 2009. I det første af de to links du henviser til nederst er der et svar fra iVmichael hvor han henviser til et nyt link. Her skriver Apple imidlertid at der vil være tale om macbooks købt i perioden februar 2006 til april 2007, hvorfor jeg bliver lidt usikker (her er linket: http://www.apple.com/support/macbook_macbookpro/batteryupdate/) Vil du mene at jeg først skal prøve Battery Update 1.3 før jeg henvender mig til Eplehuset? Som du selv nævner burde mit batteri jo kunne holde langt bedre efter 224 load cycles (ca. 80% kapacitet efter 300+ load cycles).

  Håber du har tid og lyst til et hurtigt svar da jeg er meget fortvivlet.

  På forhånd tak.
  Jeppe Vissing

 • Hej igen,
  Jeg glemte at sige at efter episoden når jeg trykker oppe på batteriindikatoren i højre hjørne står der: “Batteri til service”

  Mvh. Jeppe

Skriv en kommentar til indlæget

*