OS X er sårbart for malware?

Artikler på Appleinfo kan være baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen kan være betalt. Er der links i artiklen, er de derfor af kommerciel karakter

Apple har altid kunne bryste sig med at være stort set fri for virus, spyware og alverdens andet malware. Den seneste tid er der dog sket en lille ændring, eftersom der begynder at dukke flere og flere vira og angreb op.

Det hænger naturligvis sammen med, at Mac og hele Apple sortimentet begynder, at blive mere og mere udbredt og at markedsandelene stiger for hvert år der går, og at Apple’s styresystem dermed bliver mere interessant for folk med tvivlsomme hensigter.

Analyseselskabet Kaspersky lab, har indledt en uvildigt undersøgelse af Apple’s Mac OS X styresystem, og de er kommet frem til, at OS X systemet meget sårbart overfor malware (altså malicious software, også kort sagt det vi normalt kalder virus).

Det var også Eugene Kaspersky, grundlæggeren af firmaet, der tidligere på måneden udtalte at Apple var et årti efter Microsoft, når det kom til at beskytte sig mod angreb fra diverse vira. Derfor kommer resultatet af denne undersøgelse heller ikke som den helt store overraskelse.

Undersøgelsen viser, at Apple slet og ret ikke er nok opmærksomme på sikkerheden. Det vil ifølge Kaspersky også betyde, at der næste år vil begynde at dukke virus op i flere af Apple’s mobile produkter, dvs iPad og iPhone eftersom de er blevet så udbredte, og at Apple ikke har haft nok opmærksomhed rettet mod sikkerheden.

 

Skriv en kommentar til indlæget

*