Styr sikkerheden fra din iPhone

apps til boglig ejere

Artikler på Appleinfo kan være baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen kan være betalt. Er der links i artiklen, er de derfor af kommerciel karakter

Vi danskere har i den grad taget sikkerheds og overvågningssystemer til os. Der er ikke nogen, der ønsker at komme hjem til et hus der er gennemrodet, og hvor der har været ubudne gæster. Der er findes en lang række alarmselskaber, der bruger enorme summer på at få os til at købe abonnementer på deres systemer, så vi kan sove trygt om natten og med ro i maven tage hjemmefra.

Der findes dog også en lang række “gratis” alternativer, til de abonnementer, der hurtigt kan løbe op i rigtig mange tusinde kroner om året. Gratis skal forståes på den måde, at der findes alternativer hvor man kun skal købe hardwaren, og der ikke kommer nogle løbende udgifter.

Det billigere alternativ

Der findes en længere række systemer, der fungerer mere eller mindre præcis som de dyre systemer, hvor du helt gratis kan betjen dit alarmsystem via gratis app. Når du først har købt systemet og installeret det kommer der ikke flere udgifter. De koster typisk mellem 2500 og 4000 kroner, hvilket til sammenligning i de fleste tilfælde er mindre, end hvad du skulle være til et alarmfirma – om året.

To af de systemer der findes, som kan opereres ganske gratis er fra TrueGuard og Blaupunkt. Med i disse systemer kan man eksempelvis, udover en døralarm naturligvis, få ting som kamera med bevægelsescensor, der sender billeder direkte til din telefon, hvis der er nogen i dit hus, uden at have slået alarmen til. Du kan også via app’en tænde og slukke for eksempelvis lys, varme og lignende, alt efter hvordan dit hus er indrettet.

Er det nu også helt gratis?

Ja og nej. Du betaler ikke for en løbende aftale, men der er dog en lille udgift, da der skal et simkort i. Dette gør at den kan ringe op eller sende billder. Vælger man en version der kører på WiFi er det eksempelvis nemt for en tyv at skære en ledning over, eller sågar bare slukke for routeren.

 

Skriv en kommentar til indlæget

*